Taxaties

Direct een offerte voor taxatie aanvragen?

Klik hier

Binnen enkele uren krijgt u bericht. 

Tarieven per 1 januari 2024:

De kosten voor een gevalideerd taxatierapport bedragen vanaf € 699,-, tarief is inclusief kadastrale kosten, opvragen bestemmingsplan, bodeminformatie en validatiekosten NWWI.

Standaard all in tarief taxatie tot € 750.000 woningwaarde€ 699,-
toeslag indien er geen recent* bouwkundig rapport aanwezig is€ 150,-
toeslag rapport met verbouwing (extra waarde van de woning NA verbouwing)€ 75,-
toeslag inmeten volgens BBM indien geen meetrapport aanwezig€ 50,-
toeslag bij appartement€ 75,-
toeslag bij erfpacht€ 75,-
toeslag spoedtaxatie*€ 100,-
opvragen extra akte kadaster, per akte€ 2,95
opvragen extra uittreksel kadaster, per stuk:€ 2,95
overig en maatwerkop aanvraag
taxaties met marktwaarde boven € 750.000,-op aanvraag
taxatie nieuwbouwwoningop aanvraag
toeslag taxatie verhuurde woning€ 150,-

Alle bedragen zijn inclusief BTW en bij een betalingstermijn van 14 dagen na oplevering rapport.

* bouwkundige keuring dient niet ouder te zijn dan 1 jaar.

* spoedtaxatie: uitwerken en ter validatie aanbieden op zelfde dag van opname + termijn validatie-instituut (meestal binnen 24 uur).

 

NVM-makelaar ook betrouwbare taxateur

De meeste consumenten nemen een NVM-makelaar in de arm voor aankoop of verkoop van een woning. Een taxatie is een vanzelfsprekend onderdeel van de brede dienstverlening van de makelaar. Echter, in sommige gevallen heeft de consument alleen een taxatierapport nodig. Ook dan kan er een beroep op mij gedaan worden, want als lid van de NVM ben ik tevens een erkend taxateur.

Tijdens de taxatie let ik op de volgende belangrijke aspecten: staat van onderhoud; inhoud en oppervlakte; functionele indeling; kwaliteit van constructie en gebruikte materialen; rechten en plichten, zoals erfpacht en recht van overpad; ligging van de woning in de directe omgeving. Vaak neem ik ook contact op met de gemeente voor informatie over het bestemmingsplan. Verder doe ik kadastraal onderzoek om te zien of de constateringen in en om de woning overeenkomen met de gegevens van het Kadaster.

Een ander belangrijk onderdeel van het taxeren is de marktsituatie: de verhouding tussen vraag en aanbod in de regio. Het bepalen van de marktwaarde van een woning is de specialiteit. Ik ken als geen ander de regionale markt- en prijsontwikkelingen en weet de verkoopbedragen van soortgelijke woningen in de regio.